keskiviikko 27. elokuuta 2008

Sohvalla makaaja paljastuu !

Viime yönä poikani heräsi keskellä yötä ja yllätti rakkaan, kiltin, tottelevaisen koiramme Papun makaamassa sohvallamme! Koira ei vahingossakaan yritä sohville meidän läsnäollessamme, mutta nyt parin viime päivän aikana se on yllätetty loikoilemassa..

Mietimme, että se varmaan leikkii leikkiä jossa se on ihminen; "nyt tämä makaisi tässä sohvalla ja katselisi niiden leikkiä tuossa lattialla..".

Kertokaapa, hyvät lukijat, miten opetan koiralle, että sohvalla ei maata ? Ongelmana on se, että useimmiten sitä ei saa kiinni itse teossa.. ideoita otetaan vastaan. Itse suunnittelin laittavani pölynimurin päiväksi sohvalle - se kun on Papun inhokki, mutta vaimoni totesi, että varmaan se muutaman päivän sisään oppii, että se ei sohvalla olekaan niin vaarallinen, kun ei pidä ääntäkään...

Mutta siis apukommentteja otetaan vastaan.

Miksi en halua sitä sohvalle ? Tähän on (ainakin) kaksi syytä: mielestäni koiran on hyvä ymmärtää olevansa koira (ihmisillä on joitakin etuoikeuksia) ja toiseksi koirankarvat housunperuksissa eivät miellytä :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heh Teillähän on fiksu labbis, silloin kun silmä välttää niin eikös vaan koira kurittomuuksia tee.. Kannattais varmaan tsekata sängytkin, meinaan kun olette töissä ja lapset koulussa, niin mikäpä Papu-neitiä estää käymästä isäntiä ikävöidessä esim. sängyllä goisimassa. Olisikohan tuo niin että kun olette poissa, niin koira ikävissään etsii paikkoja missä isäntien tuoksu on vahvimmillaan, ja menee sitten köllimään niihin paikkoihin. Meillä oli kun nuorempi olin dreeveri-neiti, ja sillä sympaattisella neidillä oli paha tapa tulla herättämään joko sohvalta tai sängystä hiipimällä lähelle ko. kohdetta ja pikku vauhti, hyppy suoraan vatsan päälle ja raivoisa kasvojen nuoleminen käyntiin. Yritimme kyllä koiraa kouluttaa tästä tavasta eroon mutta 11vuodessa emme tässä onnistuneet. Kaikennäköistä pelotus/nami taktiitoita kokeiltiin mutta mikään ei onnistunut. Tietysti asiaa vaikeutti se että dreeverinartut ovat harvinaisen itsepäistä porukkaa.