torstai 12. maaliskuuta 2009

Ja talvi jatkuu, mutta mitä paljastuu hankien alta

Talvi tuntuu siirtyneen tammi-helmikuulta paremminkin maaliskuulle. Lunta sataa yhä vaan, vaikka viikonloppuna jo näyti siltä, että aurinko porottaa lumet hetkessä "menneen talven lumiksi"...



Papua ei lumentulo tietenkään haittaa, vaikka se tuntui viime viikolla olevan intoa täynnä kun sulavat lumet paljastivat kätketyt aarteensa: Hankien alta, katköissä maan, koiranjätökset katsovat koirien taluttajaa.. Ja vaikka tästä olen joskus aiemminkin kirjoittanut, niin kertaus ei liene pahitteeksi.

Jotenkin tuntuu siltä, että osa meistä koiranomistajista unohtaa talveksi hyvät tapansa ja jättävät keräämättä koiriensa jälkeen jättämät jätökset. Silloin kun en ollut vielä koiranomistaja, minua inhotti kun läheisen koirapuiston viereistä pyörätietä reunusti lumien jälkeen vieri vieressä koirien jättämiä läjiä - nyt se hatuttaa vielä enemmän kun tiedän miten pienellä vaivalla asuinalueemme pysyisi siistinä. Kesällä läjiä jättävät vain jotkut tosi "urpot", mutta talvella tyhmyys tiivistyy ja sen huomaa näin kevään kynnyksellä.

Siispä: otetaan ne pussit taas mukaan ja käyttöön...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Samat mietteet. Koiran kanssa ulkoillessa ottaa lievästi sanottuna päähän kun oman koiran jätöksiä korjatessani astun epähuomiossa korjaamatta jätettyyn läjään. Tätä tapahtuu erityisesti juuri keväisin kun lumien alta paljastuvat nämä "miinat". Tunnen moisesta typeryydestä myös kollektiivista häpeää kaikkien meidän koiranomistajien puolesta. Onneksi meitä on moneksi ja yhä usempi muistaa vastuunsa siistin ympäristön ylläpidosta.

Krisse