maanantai 12. lokakuuta 2009

Yön ainoa valopilkku

Illat ovat jo hyvin pimeitä, aamulenkin aikaan aurinko sentään alkaa tehdä itseään näkyväksi. Olen kuitenkin todennut, että tummanruskea Papu ja mustiiin pukeunut mies ei erotu parhaalla mahdollisella tavalla lähiseudun vähävaloisilla kaduilla.

Papun hihnassa on heijastinosa ja olen kiinnittänyt siihen vielä polkupyörästä lainatun punaisena vilkkuvan ledivalon. Itseeni olen kiinnittänyt pari heijastinta ja joskus käytän myös heijastinliiviä.

Googlasin aihetta
ja löysin useita linkejä koiraheijastimiin ja -liiveihin - tässä muutama

Heijastintuotteet - PetNetstore

Hooks heijastimet

Tassu & Tarvike: HEIJASTIN- JA HUOMIOTUOTTEET

Koiratuote - vilkkuvat pannat

Kannattaa hankkia ainakin heijastimet sekä itselle, että koiralle. Varsinkin pitkän flexin päässä oleva koira voi aiheuttaa vaaratilanteen ohikulkijalle, jos flexin naru ei satu olemaan heijastavaa tyyppiä...

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Ihan sama tuli mieleeni, ettemme varmaan näy tarpeeksi hyvin pimeällä, vaikka koiralla on kyllä valjaat, joissa on heijastinnauhaa. Voisi varmaan itseenkin ripustella enemmän heijastimia ja koiralle vielä vaikka vilkkuva valo valjaisiin. Sittenhan me ollaan kohta kuin vilkkuvat joulukuuset liikenteessä... ;D No ei vaan, ei heijastimia koskaan ole liikaa.

Rusina kirjoitti...

Kiitos muistutuksesta ja valmiista linkeistä. Olen huomaamatta käyttänyt loppuun ratasastustaipaleestani jäljelle jääneet erikoisheijastimet. Moni vilkku on varmaan ihan käyttökelpoinen kunhan muistaisin ostaa niihin uudet nappiparistot, mutta osa on hajonnut vanhuuttaan jo matkalla. Kaupungissa olen huomannut vilkkujen olevan monessa suhteessa parempia kuin tavalliset heijastimet (ja tietenkin jos odottelen kyytiä jossakin matkan varrella).

Kiva kun jaksat kertoa Papun kuulumisista. Minäkin käyn täällä epäsäännöllisen säännöllisesti kurkkimassa vaikken olekaan kommentoinut tähän mennessä mitään. Papu tuo mieleeni muistoja vuosien takaa vaikkei minulla koskaan omaa koiraa ole ollutkaan.