sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Papu sai valjaat

Pari viikko sitten ostimme Papulle ensimmäiset valjaat. Jostain syystä valjaiden hankinta oli jäänyt, vaikka siitä oli kyllä perheemme koira-asiantuntijoiden kanssa keskusteltu.

Valjaat löytyivät läheisestä Mustista ja mirristä, jonka myymälässä meitä palveltiin kolmen lapukan omistajan asiantuntemuksella. Tärkeinä on tietysti löytää sellaiset kestävät valjaat, jotka sopivat koiralle mahdollisimman hyvin. Muina kriteereinä on hyvä pitää helppokäyttöisyyttä ja tietenkin heijastimia, vaikka pimein vuodenaika onkin taas voitettu.



Papu tottui valjaisiin heti ja vaikka Papu pääsääntöisesti kulkeekin hyvin hihnassa (armoton vetohalu yllättää vain kun se huomaa koirapuiston aidan takana kaikki parhaat kaverinsa sitä häntäheiluen odottamassa), ovat valjaat myös taluttajalle jotenkin helpommat käsitellä. Olen lisäksi suunnitellut jäljestämisen aloittamista Papun kanssa ja siinähän valjaat ovat tärkeät. Mietin vain pitäisikö koiralle ostaa työvaljaat erikseen, jotta se tietäisi milloin mennään tavalliselle lenkille ja milloin jäljestämään tai juoksulenkille.

Jäljestämisestä oli juttua Hakuruutu lehdessä (Uudenmaan noutajakoirayhdistyksen jäsenlehti) ja siinä oli linkki Noutajakoirayhdistyksen sivulle, josta mejä löytyy harrastukset -linkin alta. Lisäksi löysin lyhyellä googletuksella useita linkkejä aiheeseen mm. tässä. Vaikuttaa hyvin mielenkiitoiselta, vaikka en itse metsästäkkään.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulemma pitää olla omat varusteet jäljestämiseen...