tiistai 24. maaliskuuta 2009

Lenkkikaveria väsyttää..

Aloittelin Papun kanssa viime viikolla lenkkeilyn lyhyellä 2km juoksulla. Kuvassa Papu lenkin jälkeen.



Laitoin Papulle hiihtolomalla ostetut valjaat, mutta vaihdoin normitaluttimen punaiseen noutajahihnaan - tarkoitukseni on opettaa Papulle, että tuolla punaisella hihnalla ei mennä haistelemaan kaikkia mahdollisia hajuja, vaan töihin (so. lenkille).

Lenkki sujui yllävän hyvin, vaikka Papu ei ihan täysin tainnut vielä ymmärtää mistä oli kyse. Koira seurasi hyvin, mutta pari kertaa se iski jarrut täysille ja ryntäsi haistelemaan jotain lumen alta paljastunutta herkkua. Juostessa täytyy siis tarkkailla koiraa jonkin verran, ettei tule nykäistyksi kumoon.

Olin toivonut, että Papu innostuisi hiukan vetämään, jolloin saisin hyvää vetotreeniä, mutta koira seurasi suurimman osan lenkistä puolisen metriä takanani. Onneksi en sentään joutunut vetämään sitä.

Heittelin koiralle makupaloja ja ihan aina napit eivät menneet suoraan kitaan --> Papu pysähtyi tietysti niitä noukkimaan. Ensi kerralla taidan ottaa naksuttimen mukaan ja aina kun Papu tulee hiukan eteeni, naksautan ja annan sitten makupalan.. eiköhän se tästä.

Papusta tulee varmasti loistava lenkkikaveri !

1 kommentti:

Kati kirjoitti...

Ihana lukea "kohtalotoverin" mietteitä ja touhuja labbiksen kanssa.
Meillä on 4,5 vuotias Fazu -ruskea uros- jossa tunnistan paljon samoja juttuja joista kirjoitat.

Tämä jokakeväinen kakka-aihekin on mielenkiintoinen.. Meillä ei ole juurikaan pusseja tarvittu, kun hädälle mennään niin pitkälle kun saadaan omistaja kiskottua, siis ojaan tai pusikkoon. Mutta kyllähän noita läjiä löytyy keskeltä katuakin. Meidän nurkilla olen kyllä törmännyt useasti ihmisen jätöksiinkin, joten en jaksa koirankakasta valittaa..