keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Papu hermostuu tontuista

Kävelin viikonloppuna Papun kanssa yhtä normilenkkiämme kun Papu yht'äkkiä sähköistyi,jähmettyi ja alkoi murista. "Mitä kummaa?", ihmettelin ja katsoin suuntaan johon Papun katse oli nauliutunut.



Ensin en keksinyt mitään, mutta sitten äkkäsin: Espoon puutarhapalvelu oli käynyt huputtamassa tien vieressä olevat neulaspuut, jotka istutettiin myöhään viime syksynä kun uusi ohikulkutie oli valmistumassa). Puut näyttivät ihan vihreiltä tonttulakeilta tai kääpiöiltä kaapujen suojassa (minun mielestäni) mutta en ole ihan varma miksi Papu niitä kuvitteli.

Yritin houkutella koiraa haistamaan lähintä ja pienintä mäntyä, mutta Papu seisoi jalat harallaan eikö liikahtanutkaan. Haukottelin osoittaakseni tilanteen vaarattomuuden, mutta Papu ei tällä kertaa signaaliani ottanut vastaan.

Loppujen lopuksi ei auttanut muuta kuin tehdä pari "istu", "makaa" harjoitusta ja palkita Papu niistä. Sitten kävelimme muina miehinä kadun yli ja jätimme pelottavat virhepeikot seisommaan selkämme taakse. Papu vilkaisi niitä vielä pari kertaa olkansa yli.

Seuraavana päivänä teimme saman kierroksen ja nyt nuo mytyt olivat ihan vaan jotain myttyjä... Papu kävi haistamassa niitä ja katsoi sitten minua.. ja voisin vaikka vannoa, että ilmeen perusteella sitä vähän nauratti edellisen päivän hölmöilyt.

Ei kommentteja: