torstai 16. huhtikuuta 2009

Papu hätäilee

Tänään, illemmalla, Papulla oli vähän hätäinen olo. En itse ollut kotona, mutta vaimoni kertoi koiramme hätäilystä:

Papu oli yht'äkkiä tullut levottomaksi, mennyt istumaan terassin oven eteen ja pienen vilkuilun jälkeen koputtanut sitä tapansa mukaisesti varovaisesti tassullaan/kynnellään. Kun ovea ei heti avattu, oli koiramme koputtanut sen verran vaativasti, että vaimoni totesi sen haluavan ulos varmasti hyvästä syystä (so. tarpeesta). Kun koira päästettiin ulos, se kierteli pihalla mutta ei sitten kuitenkaan tehnyt mitään... Siispä mentiin takaisin sisälle... ja sama toistui.

Sitten Papu sai idean: se siirtyi kodinhoitohuoneen ovelle, josta normaalisti lähdetään kävelylle - kun ei mennä omalle pihalle. Vaimoni äkkäsi, että Papu selvästi haluaa pois omalta pihalta ja otti talutushihnan ja vei Papun pienelle kävelylle ja... suoritti läheisen ojan pohjalle melkoisen ripuloinnin.

Koiramme ei käytännössä ulosta omalle pihalle ja muutenkin se pyrkii tekemään tarpeensa johonkin syrjäiseen paikkaan (usein ojiin).

Olisko Papu niin fiksu, että kun se ei päässyt terassin ovesta kävelylle, se päätyi viestittämään toisella ovella suurta tarvettaan. Aika fiksuhan se tietysti on :)

Ei kommentteja: